Dorpsschool in De Blesse maakt kans op ANWB Verkeersplein

Een schoolplein wordt omgetoverd tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties.

Een schoolplein wordt omgetoverd tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties. Maarten Stolp Fotografie

De Dorpsschool in De Blesse is genomineerd voor een verkeersplein van het ANWB Fonds. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties, zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan.

Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven.

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren.

In totaal zijn er in Friesland 23 scholen die kans maken op het ANWB Verkeersplein. Om het plein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte van de school. De commissie bepaalt wie er wint, waarbij ook wordt gekeken naar de motivering op het aanmeldformulier. De winnaars worden op 13 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 4 juli en 15 augustus wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Stem kan tot 25 mei via www.anwb.nl/verkeerspleinen