Dorpskrant 'Even bi'jpraoten' luidt noodklok

'Even bi'jpraoten'. Eigen foto

De flink gestegen papierprijzen leiden tot een discussie over de toekomst van de Dorpskrant ‘Even bi’jpraoten’ in Boijl. Dat blad komt al ruim veertig jaar om de twee maanden bij zo’n vierhonderd adressen terecht. Het wordt door vrijwilligers bezorgd.

Het blad wordt nu gedrukt bij Trajectum in Boschoord. Maar daar leggen ze inmiddels geld toe op het maken van het dorpsblad. En dus luidt de redactie de noodklok. Er is nu een enquête rondgestuurd over de vraag hoe het verder moet. Wie wil bijvoorbeeld het blad met het wel en wee van dorpsgenoten en verenigingen niet langer ontvangen?

Het blad blijft hoe dan ook bestaan maar het zou ook kunnen zijn dat de verspreiding dan wellicht online zou moeten. Ook die keuze wordt aan de lezers voorgelegd. Blijft het een papieren dorpsblad dan worden de lezers gevraagd daarvoor 12,50 euro te betalen of 10 euro bij automatische incasso. Vooralsnog zijn er 100 enquêteformulieren ingevuld weer ingeleverd en dat valt de redactie toch wel wat tegen. Dat inleveren kan nog tot vrijdag.

Nieuws

Meest gelezen