De Blesse staat achter aanpak van drie wegen

PB De Blesse

De Blesse - Het overgrote deel van de inwoners van De Blesse is positief over de plannen voor de herinrichting van de Steenwijkerweg, Spoorlaan en Markeweg. Ook past de herinrichting binnen de raming (geschatte kosten) van 3,5 miljoen. Burgemeester en wethouders stemmen daarom in met het voorlopig ontwerp van de herinrichting.

Het college vraagt de gemeenteraad nu om het geld voor de uitvoering beschikbaar te stellen. ‘Het was voor ons een belangrijke voorwaarde dat het dorp achter de plannen staat. Het is immers de wens van de inwoners om het dorp verkeersveiliger te maken en een dorpsere uitstraling te geven. We hebben inwoners, ondernemers en andere belangstellenden daarom gevraagd om te reageren op de plannen. Dat leverde veel reacties op’, vertelt wethouder Jack Jongebloed.

Reacties

Eind vorig jaar werden de plannen aan het dorp gepresenteerd tijdens een online informatiebijeenkomst. Meer dan 100 inwoners, ondernemers en andere belangstellenden waren aanwezig en gaven hun mening op het voorlopig ontwerp. Daarnaast konden ze tot en met 3 januari reageren op het ontwerp via een speciale projectwebsite. Dit leverde maar liefst 260 reacties op. De meeste reacties waren positief. In een aantal gevallen is het voorlopig ontwerp aangepast op basis van de reacties. Alle reacties zijn verzameld in een Nota van Inspraak, die op de website van de gemeente staat.

Planning

In maart besluit de gemeenteraad of de herinrichting volgens de plannen kan worden uitgevoerd. Bij een positief besluit wordt het geld beschikbaar gesteld. De gemeente werkt het plan dan uit tot een definitief ontwerp. Vervolgens gaat de gemeente op zoek naar een aannemer voor de uitvoering van de werkzaamheden. Eind 2021/begin 2022 hoopt de gemeente te kunnen starten met de uitvoering. Voordat de herinrichting van start kan gaan, moeten veel kabels en leidingen worden verlegd.

http://weststellingwerf.nl/deblesse

Nieuws

menu