Buurtauto in Noordwolde gaat eindelijk rijden. Zoektocht naar vrijwilligers

FOTO DE BUURTAUTO

FOTO DE BUURTAUTO

De buurtauto van Noordwolde en omstreken wordt woensdag 1 december officieel in gebruik genomen. Dat gebeurt op de Mandehof in Noordwolde. De auto wordt dan officieel overgedragen aan de stichting en de eerste rit kan dan plaatsvinden.

De ingebruikname volgt na maanden van vertraging. De oorspronkelijk bestelde auto bleek nog steeds niet leverbaar. Daarom is besloten om de dealer te vragen een andere geschikte auto te vinden. Dat is een Peugeot Rifter geworden. De auto is bedoeld voor inwoners die zelf niet meer mobiel zijn of beperkingen hebben, waardoor eigen vervoer niet meer mogelijk is. Het hele project wordt uitgevoerd door vrijwilligers.

Bezoeken

De Buurtauto rijdt voor de regio Noordwolde, Noordwolde Zuid, Steggerda, Vinkega, De Hoeve, Oosterstreek, Zandhuizen en Boijl en dan naar bestemmingen binnen de 25 kilometer. De bedoeling is dat de Buurtauto ingezet kan worden voor ritjes naar het ziekenhuis en revalidatiecentra en voor ziekenbezoek, kerkbezoek, bezoek aan activiteiten of clubjes in de regio, de bibliotheek, fysiotherapie, de kapper of een bezoek aan de winkel. De Buurtauto is nog op zoek naar vrijwilligers, zoals chauffeurs en planners.

www.buurtautonoordwolde.nl