Buurtauto Noordwolde zoekt vrijwilligers

FOTO DE BUURTAUTO

Sinds januari 2021 heeft Noordwolde een nieuwe stichting: Stichting Buurtauto Noordwolde en Omstreken. Deze Buurtauto zal de inwoners van Noordwolde en omstreken meer mobiliteit geven. Dit is voor inwoners die zelf niet meer mobiel zijn of beperkingen hebben waardoor eigen vervoer niet meer mogelijk is en/of altijd anderen moet vragen. Het hele project wordt uitgevoerd door vrijwilligers.

De Buurtauto gaat rijden voor de regio Noordwolde, Noordwolde Zuid, Steggerda, Vinkega, de Hoeve, Oosterstreek, Zandhuizen en Boijl en dan naar bestemmingen binnen de 30 km.

De bedoeling is dat de Buurtauto ingezet kan worden voor ritjes naar het ziekenhuis, revalidatie, ziekenbezoek, kerkbezoek, bezoek aan activiteiten of clubjes in de regio, bibliotheek, fysiotherapie, de kapper of een bezoek aan de winkel. Maar de Buurtauto kan ook rijden naar de activiteiten van verschillende dorpshuizen of verenigingen.

De buurtauto rijdt van maandag t/m vrijdag van 08:00-18:00 uur. De organisatie is op zoek naar planners, chauffeurs en een vrijwilligerscoördinator . ,,Lijkt het u leuk om mee te helpen de buurtauto tot een succes te maken en de inwoners uit hun isolement te halen, meldt u dan aan”, aldus de organisatie.

Mensen kunnen meer informatie op de website van de Buurtauto vinden, via het vrijwilligerspunt Weststellingwerf, via een telefoontje naar Jan de Vries (06 51 01 09 29) of in de vacaturemap die in ‘t Buurthuus ligt.

Nieuws

menu