Burgemeester praat over duurzaamheid bij schoolontbijt. 'Belangrijk dat kinderen bewust leven'

Burgemeester André van de Nadort eet een broodje mee tijdens het Nationaal Schoolontbijt.

Burgemeester André van de Nadort eet een broodje mee tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Lenus van der Broek

Burgemeester André van de Nadort at woensdag een broodje mee tijdens het Nationaal Schoolontbijt bij Dorpsschool De Blesse. Ook las hij de kinderen voor over duurzaamheid.

Wat is duurzaam? Waar moet je met afval heen? Hoe scheid je het? Allemaal vragen die de leerlingen samen met de burgemeester beantwoordden.

Gezonde school

‘Het lukte niet om mee te doen aan de Dag van de Duurzaamheid’, vertelt schoolleider Ingrid Bruinenberg. ‘Maar het Nationaal Schoolontbijt was een mooie kans om duurzaamheid toch weer bij onze leerlingen onder de aandacht te brengen. Duurzaamheid is van ons allemaal. We doen mee aan de ‘Gezonde School’, omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen bewust leven. Wij bespreken thema’s als duurzaamheid en milieu tijdens biologie en aardrijkskunde.’

WeCycle

De school doet ook mee met de Wecycle-inzamelactie, waar kleine elektrische apparaten ingeleverd kunnen worden. Bruinenberg: ‘Alle leerlingen hebben voor de herfstvakantie de ‘Jekko inzamel & sorteerhulp’ voor thuis meegekregen. Hiermee kun je batterijen, lampen en kleine elektrische apparaten scheiden. Zo hopen we dat onze leerlingen ook thuis bewust gaan afval scheiden en hun ouders enthousiasmeren om ook mee te doen.’

Regencape

Omdat de burgemeester vaak op de fiets naar zijn werk gaat, hadden de leerlingen een cadeau voor hem gemaakt, speciaal voor de natte herfstperiode: een regencape van gerecyclede materialen. Zo leerden de kinderen wat voor dingen je van afval kunt maken en dat het goed is om de fietste pakken als vervoermiddel.