Boijl pakt uit met Cultuur bij je Buur en 3D Street Art

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Het evenement ‘Cultuur bij je Buur’ vindt zondag plaats in Boijl. Van 10.00 tot 21.30 uur zijn er op diverse plekken in het dorp optredens, exposities en workshops.

De opening wordt gedaan in bijzijn van de 80-plussers in Boijl. De activiteiten worden grotendeels verzorgd door inwoners. Dansers, muzikanten, kunstenaars, fotografen, bierbrouwers; Boijligers laten zien wat hun passie is. Alle activiteiten zijn gratis en er is wat te doen voor alle leeftijden. Van klassieke muziek tot cabaret. Van peuterdans tot streetdance en ballroom. Van djembéspelen tot bierproeven. En van schilderkunst tot een bijzondere openlucht fototentoonstelling ‘Ode aan de 80-plussers van Boijl’.

Bulgaarse kunstenaars

Bijzonder extraatje is het tijdelijke Street Art Kunstwerk ‘Boijl in 3D’ dat speciaal voor de gelegenheid wordt gemaakt op het Brinkplein, het centrale plein in het dorp. Dit kunstwerk nodigt uit tot het maken van foto’s waar je jezelf in 3D in het kunstwerk ziet. Hier is een fotowedstrijd aan verbonden. Het kunstwerk zal minstens tot 1 juli aanstaande te zien blijven. De uitvoerend kunstenaars zijn Nevana en Evgeniq Leftrova uit Bulgarije.

Het evenement was oorspronkelijk gepland in 2020 in het kader van het 700-jarig bestaan van Boijl, maar vindt door de coronacrisis nu pas plaats.

Nieuws

menu