Boeren rijden met trekkers de A7 op bij Marum voor langzaamaanactie in de richting van Drachten: kilometerslange file | video

Boeren houden langzaamaan-actie op de A7: Kilometerslange file tussen Groningen en Drachten

Zo’n twintig boeren met trekkers, waarvan veel ook met aanhangwagens, hebben zich maandagmiddag bij Marum verzameld voor een langzaamaanactie over de snelweg. Even later zijn ze de A7 opgereden, in de richting van Drachten.

Op het moment staat er door de actie tussen Marum en Boerakker 3 kilometer file, de vertraging bedraagt ongeveer een half uur.

Ook elders in het land zijn boeren de weg op gegaan om snelwegen te blokkeren. De A28 richting Assen was bij de afslag Dwingeloo geblokkeerd door de boerenacties. Op de A67 vanaf de oprit Liessel werd het verkeer in de richting Venlo gehinderd. Er zijn hooibalen op de snelweg gegooid en ook zouden boeren blokkades opwerpen op de A2 richting Den Bosch nabij Best en de A28 richting Zwolle bij Hoogeveen.

Midden op de rotonde bij het Koepelbos bij Oldeberkoop staan er sinds het middaguur trekkers met protestborden. Bij deze actie wordt het wegverkeer niet gehinderd.

Er is geen centrale coördinatie bij deze acties. Op sociale media circuleren er lijsten van snelwegen die moeten worden afgezet, terwijl er tegelijkertijd ook oproepen onder boeren rondgaan om zich vanavond voor actie te organiseren.