Biologische markt in Frederiksoord bestaat 25 jaar. 'Dit is echt heel bijzonder'

Als het begrip van heinde en verre ergens op van toepassing is, dan is het wel op de biologische markt in Frederiksoord. Zaterdag werd stil gestaan bij het 25-jarig bestaan van de markt. Waar gesubsidieerde biologische markten in Emmen, Assen en Meppel geen stand wisten te houden, kan dat blijkbaar ongesubsidieerd wel in Frederiksoord.

Burgemeester Rikus Jager en Minne Wiersma, directeur van de Maatschappij van Weldadigheid, vieren het feest mee. Met gebak.

Burgemeester Rikus Jager en Minne Wiersma, directeur van de Maatschappij van Weldadigheid, vieren het feest mee. Met gebak. Foto: Lourens Looijenga

,,Hier lopen allemaal mensen die bewuste keuzes maken”, zegt Annemieke Huser uit Havelte. Ze staat op de feestelijk versierde markt met een oude Duitse brandweerauto met biologische kleding, dus zonder synthetisch materiaal. „Ik verkoop niet tegen H&M-prijzen, ik heb geen zes collecties per jaar en mijn kleding wordt vanwege overproductie niet gedumpt in Chili.” Kortom: Kies je voor zo goedkoop mogelijk of voor de toekomst? ,,Ik pik mijn klanten er zo uit.”

Nieuws

menu