Bijenhotel in Nijeholtwolde zorgt voor verbinding

Links Rob de Kan van PB Eensgezindheid en rechts Jos Koning van de Rabobank. Op de achtergrond medewerker van de zorgboerderij Moritz, Irma Wiegersma en Sigrid Hamelink.

Links Rob de Kan van PB Eensgezindheid en rechts Jos Koning van de Rabobank. Op de achtergrond medewerker van de zorgboerderij Moritz, Irma Wiegersma en Sigrid Hamelink. Jelly Brinksma

Rabobank en Plaatselijke Belang Eensgezindheid in Nijeholtwolde reikten woensdag een cheque van in totaal ruim 1200 euro uit voor de realisatie van een kunstwerk-bijenhotel.

Het kunstwerk, dat onderdak biedt aan insecten, wordt dit najaar met buurtbewoners gerealiseerd aan de Weerdijk in Nijeholtwolde. Het kunstwerk wordt, behalve een hotel voor bijen, een informatiepunt en landschapsmarkering. Het kunstwerk komt naast het bankje en de fruitbomen, bij het bloemperk te staan. Het sluit aan bij de bloemrijke bermen, die in het voorjaar door de bewoners van Nijeholtwolde en Nijelamer werden ingezaaid.

Met het realiseren van dit project zoeken de buurtgenoten verbinding met elkaar en de natuur. Zo kunnen de buurtgenoten elkaar ontmoeten, kunstzinnig bezig zijn en hun betrokkenheid bij de natuur delen. De dynamiek die dit brengt, is goed voor het dorp en een inspiratie voor anderen.

Initiatiefnemer van het project is beeldend kunstenaar Sigrid Hamelink. Het kunstwerk komt in haar atelier tot stand.