‘Coiled tubing-operatie’ bij gasveld Blesdijke. Nieuwe werkzaamheden op boorlocatie

Gasbedrijf Vermilion is nog volop bezig met het testen van het aangetroffen gas in het nieuwe veld ‘Blesdijke-East’. Dat is aangeboord vanaf de Meenthe bij Wolvega. De komende weken vinden er opnieuw werkzaamheden plaats op de boorlocatie.

Op de locatie aan de Meenthe wint Vermilion al jaren aardgas uit de velden met de namen ‘Blesdijke’ en ‘De Blesse’. Met een nieuwe boring wil het bedrijf aardgas winnen uit het veld ‘Blesdijke East’.

Op de locatie aan de Meenthe wint Vermilion al jaren aardgas uit de velden met de namen ‘Blesdijke’ en ‘De Blesse’. Met een nieuwe boring wil het bedrijf aardgas winnen uit het veld ‘Blesdijke East’. Vermilion

Sinds eind vorig jaar zijn er verschillende werkzaamheden op die locatie uitgevoerd. Vanaf half februari tot begin april stond er een boortoren. Met de boring werd er een zij-aftakking in een bestaande put geboord. De boring duurde langer dan verwacht, doordat deze aftakking niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Daarna is er een tweede aftakking geboord. Hier is aardgas aangetroffen en dat wordt sinds de zomer getest.

Metalen buis