‘Buitengewoon Kerst’ gaat op herhaling: meer dan ooit tijd voor de boodschap van liefde en hoop

Het is al weer vijf jaar geleden dat Buitengewoon Kerst werd opgevoerd.

Het is al weer vijf jaar geleden dat Buitengewoon Kerst werd opgevoerd. Iwan van Nieuwenhoven

Het is alweer vijf jaar geleden dat in Noordwolde ‘Buitengewoon Kerst’ werd georganiseerd. Op het Manauplein werd toen op Kerstavond het kerstverhaal in een eigentijds jasje gestoken. Nu zijn er plannen voor een tweede editie.

Zo’n 2000 bezoekers bezochten de uitvoering. Direct was er al het gevoel dat het een vervolg moest krijgen. Het idee was toen om het in 2020 nog eens te doen. Eind 2019 werd daarover al voor de eerste keer door de commissie vergaderd. Maar begin 2020 begon de coronapandemie en werd al snel de voorbereiding op het evenement gestaakt. Ook in 2021 was de het probleem niet veel anders.

Fondsenwerving

De situatie lijkt nu beter, al blijft het nog altijd onzeker hoe het vooral in het najaar met de pandemie gesteld is. Maar de commissie heeft de afgelopen week toch de knoop doorgehakt. Het creatieve proces en de fondsenwerving worden nu gestart. Omdat de echte investeringen pas in het najaar gedaan worden, is er voldoende tijd om dan te bezien of het coronaprobleem weer speelt.

Hoop, liefde en bezinning

De commissie denkt dat mensen er ook aan toe zijn om na zo’n crisis zo’n avond samen opnieuw te beleven. Bovendien is het uitdragen van de aloude kerstboodschap van hoop, liefde en bezinning in het licht van de ontwikkelingen in de Oekraïne meer dan ooit op zijn plaats. Opnieuw is Bert Rossing uit Diever bereid om de productie vorm te geven. Hij is ook wederom de regisseur van het theaterspektakel in de open lucht.

De samenstelling van de organiserende commissie, onder de juridische vlag van de Stichting Beleef Nortepe, is wel wat veranderd. Naast Bert Rossing zijn dat initiatiefneemster Gea Donker, Addo Damhuis, Hendrik Dekker, Lourens Looijenga, Daniel Oostra, Jos Melskens en Geert Popkema.