Vlechtmuseum in kleuren Oekraïne

Het Vlechtmuseum in de kleuren van de Oekraïense vlag FOTO: LENUS VAN DER BROEK

Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde kleurde vrijdagavond blauw en geel.

Daarmee wil het museum de bevolking van Oekraïne een hart onder de riem steken en met hen alle burgers die, waar ook ter wereld, ongewild betrokken zijn geraakt bij oorlogsgeweld. Het plaatselijke bedrijf Shining Light stelde voor dit doel lampen beschikbaar.

In de hal van Het Linde College in Wolvega staat vanaf maandag een bak waar lege plastic statiegeldflessen kunnen worden ingeleverd. ‘Sinds vorige week wordt het nieuws beheerst door de Russische aanval op de Oekraïne. De berichten waar we dagelijks mee worden geconfronteerd maken diepe indruk. Voor ons reden om in overleg met de leerlingenraad een actie voor de Oekraïne te starten.’

Giro 555

De school hoopt dat veel leerlingen, ouders en collega’s de komende week zorgen dat er zoveel mogelijk statiegeldflessen worden verzameld. Je kunt ook zelf flessen inleveren bij de supermarkt en het bonnetje doneren via de balie van de school. De leerlingenraad zal regelmatig zorgen voor het inleveren van de flessen bij een van de supermarkten. De actie loopt t/m vrijdag 18 maart. Het Linde College zal het uiteindelijke bedrag verdubbelen en overmaken naar GIRO 555.

Nieuws

menu