Veel gelachen bij toneelvoorstelling 'Alle Balen op Bertha'

FOTO LENUS VAN DER BROEK Foto: Lenus van der Broek

Vrijdag- en zaterdagvond was er in het dorpshuis toneel door en voor de Hoevenaren en andere belangstellenden. De klucht ‘Alle Ballen op Bertha’ werd opgevoerd en dat werkte goed op de lachspieren van de talrijke bezoekers.

In het verlopen café De Warme Bal van Bertha ruikt het naar oud frituurvet. Eten in het verlopen café is niet bepaald een genoegen. Paniek ontstaat wanneer haar neef haar voor een bijna onmogelijke opgave stelt. Haar rijke neef financiert het café, maar denkt dat het een exclusief restaurant is. Alles gaat zo z’n gangetje, totdat deze neef op bezoek komt. Bertha moet binnen 24 uur haar sjofele kroeg omtoveren tot een prachtig restaurant. Haar stamgasten en trouwe hulp moeten plotseling hun gedrag aanpassen aan de nieuwe situatie. Dat valt nog lang niet mee! Natuurlijk komt er nog meer op haar af; een jaloerse horeca-buurvrouw, een wethouder op verkiezingscampagne en een culinair recensent.

De spelers waren: Angela d’Hollosy-Lauwer, Gerrit Bosma, Leo Zijlstra, Sjoukje Wouda, Jannie de Vries, Eelkje Buntsma, Hille van de Draai, Yvonne Bruinsma, Lieda Koopmans, Douwe Wielstra en Ankie Ellen.

Thea Le Duc was regisseur en Rosa Logtenberg souffleur.

Nieuws

menu