De Harmonie ontvangt tijdens galaconcert Koninklijke Erepenning

FOTO LENUS VAN DER BROEK

De Harmonie viert dit jaar haar uitgestelde 125-jarig bestaan met een jubileumconcert op zaterdagavond in Victoria Park in Wolvega. Voorafgaand aan het concert reikte locoburgemeester Roelof Theun Hoen de Koninklijke Erepenning uit aan voorzitter Wouter Hiemstra en het oudste lid Jan Kannegieter.

Door de coronamaatregelen werd dit uitgesteld. In 1990 werd de overstap gemaakt naar een harmonieorkest en dit bleek een gouden greep. Het actieve jeugdbeleid van De Harmonie werpt zijn vruchten af, gezien het grote aantal jeugdige leden. De Harmonie staat zeer goed bekend in Friesland, heeft meerdere keren deelgenomen aan concoursen en organiseert elk jaar, vanaf het 100-jarig bestaan in 1995, een groot galaconcert. Het vlaggenschip van de Harmonie, het A-orkest, presenteert zich tijdens dit galaconcert, wat standaard opgeluisterd wordt door een bekende Nederlander.

Speciale gasten bij de bijzondere voorstelling waren Peter Douglas & Johnny Rosenberg. Dit duo is bekend van radio en TV en al heel wat jaren actief in de entertainment wereld. Douglas & Rosenberg weten tijdens hun show op een spraakmakende manier een ode aan Frank Sinatra en Michael Bublé te brengen met hits als (I dit it) My Way, (Theme from) New York New York en nog veel meer grote hits.

De avond werd gepresenteerd door Ken Besuijen , geheel in zijn eigen stijl. Hij trad ook op als zanger. De combineer Douglas & Rosenberg met de prachtige muziek van De Harmonie en de presentatie viel zeer in de smaak bij het publiek.

Ook werd afscheid genomen van de huidige dirigent Dominic Sierat. De interim-dirigent is Ronald Slager

Nieuws

menu