Werkzaamheden in De Blesse gaan volgende week van start

Om overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden uitgevoerd in zeven fasen. Gemeente Weststellingwerf

De herinrichting van De Blesse gaat maandag 23 januari van start. Om overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden uitgevoerd in zeven fasen.

Van 23 januari tot halverwege maart wordt er gewerkt aan de Steenwijkerweg tussen de bebouwde kom bebording (Wolvega zijde) en het kruispunt met de Spoorlaan (fase 1). Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de weg afgesloten voor verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Het verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid over de A32 tussen Wolvega en Steenwijk. Voor het landbouw- en bestemmingsverkeer worden lokale omleidingsroutes ingesteld. Het openbaar vervoer rijdt tijdens de werkzaamheden een alternatieve route.

De tekst gaat verder na de foto

Roelofs Infra en Milieu voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Weststellingwerf. De oorspronkelijke planning was om in 2022 de herinrichting klaar te hebben. Dat lukte niet, omdat kabel- en leidingbedrijven te maken hadden met leveringsproblemen. Voordat de uitvoering van de herinrichting van start kon gaan, moesten de kabels en leidingen worden verlegd en vernieuwd.

Met de herinrichting van de Steenwijkerweg wordt een wens vervuld die al decennia leeft in De Blesse: de voormalige provinciale weg wordt ingericht als dorpsstraat en er komen maatregelen om het verkeer af te remmen. Er komen plateaus, de weg ‘verspringt’ enkele keren en het geheel moet een dorpser aanzien krijgen door onder meer het asfalt te vervangen door gebakken straatklinkers. Voor de werkzaamheden ligt zo’n 3,5 miljoen euro klaar.

Nieuws

menu