Sabina zorgt voor een veilig voetpad langs Lemsterweg in Munnekeburen

Sabina Velthuijsen plaatst met haar kleinzoon een paal om aan te geven waar het pad voor wandelaars begint. FOTO Sibbele Witteveen

Sabina Velthuijsen plaatst met haar kleinzoon een paal om aan te geven waar het pad voor wandelaars begint. FOTO Sibbele Witteveen

Het Zuiderzeepad loopt via Ossenzijl door de Rottige Meente naar het Tjeukemeer. Voorheen konden wandelaars genieten van natuurgebied Brandemeer en daar met een pontje de Tjonger oversteken.

Door herhaaldelijke problemen is het pontje uit de vaart genomen. Daarom gaat de wandelroute nu weer, zoals voorheen, via de Lemsterweg naar Echtenerbrug. Deze weg is vrij druk en gevaarlijk. Parallel aan de weg is vanaf de Gracht in de brede berm een pad tussen de bomen door. Dat pad wordt onderhouden door Sabina Velthuijsen, die aan het pad woont.

Maandag plaatste Velthuijsen daar met haar kleinzoon en markeerders van het Zuiderzeepad een paal om aan te geven waar het pad voor wandelaars begint. Toeristen die wat langer van de omgeving willen genieten, kunnen eventueel terecht in ‘Het Velthuijsje’, een vakantiewoning aan het pad.

Vanaf de Oldelamerbrug tot de Gracht is langs de Lemsterweg ook een brede berm waar wandelaars misschien ook gebruik van kunnen maken. In overleg met gemeente en de pachter van die strook grond wordt dat nog bekeken.