Rosan Lankman tweede bij verkiezing ‘Top Model of the Universe’. 'Het was erg onwerkelijk allemaal'

Rosan Lankman wordt tweede in modellenwedstrijd Top Model of the Univers in Istanboel. EIGEN FOTO

Rosan Lankman wordt tweede in modellenwedstrijd Top Model of the Univers in Istanboel. EIGEN FOTO Eigen foto

De 19-jarige Rosan Lankman uit De Blesse is als tweede geëindigd bij de Top Model of Universe verkiezing in het Turkse Instanbul. De wedstrijd heeft tot doel om de toekomstige gezichten van de modewereld te selecteren. Rosan werd vanuit Parijs benaderd door de organisator van de Oriëntal Fashion Show om namens Nederland mee te doen.

Rosan Lankman studeert in Zwolle op het Deltion College, waar ze de opleiding beauty body en care (schoonheidsspecialiste) volgt. ,,Naast school werk ik als high fashion model en ga ik ook regelmatig naar het buitenland voor shows en shoots. Zo was ik dit jaar tweemaal in Parijs en Marrakech voor de Fashionweek.” En ze mocht dus Nederland vertegenwoordigen als kandidaat voor ‘Top Model of the Universe’. Er deden negentien jongens en negentien meiden aan de verkiezing mee.

Turkije

Tijdens hun week durend verblijf in Turkije moesten de kandidaten voorbereidingen treffen voor de finaleavond. ,,We zaten met zijn allen in een heel luxe hotel midden in Istanbul en vanuit daar werd een week lang met iedereen gerepeteerd en werden fotoshoots gedaan. En moest ik mezelf presenteren voor een grote groep. Ook deden we allerlei leuke activiteiten zoals een luxe cruise. Afgelopen zondag was de grote show, die live uitgezonden werd op de Turkse tv. En in andere landen kon je het online volgen.”

‘First runner up’

Tijdens de show moest Rosan in verschillende designer kleding lopen. Aan het einde werden de prijzen uitgereikt door een internationale jury. ,,Ik heb de titel “first runner up” gekregen wat inhoudt dat ik tweede ben geworden in Top Model of the Universe. En ik werd gekroond. En daarna allemaal interviews. Het was erg onwerkelijk allemaal.” Rosan werd dus net geen winnares. Die winnaar uit Turkije komt onder contract te staan van een internationaal modellenbureau.

Kassière bij Jumbo in Noordwolde

,,Ik vind het leuk om op verschillende manieren met uiterlijk bezig te zijn. Op deze manier kan ik hobby, school en stage goed combineren.” Rosan vindt bovendien nog tijd om kassière te zijn bij de Jumbo in Noordwolde. Ze mag nu dus dromen van een carrière als fotomodel. ,,Zolang ze me er voor vragen ga ik er mee door, het is hartstikke leuk om te doen. Ik hoop nog veel ervaring op te kunnen doen in de modellenwereld.”