Roeien op ijsbaan van Nijelamer? En ijsvereniging heeft nog een primeur

Het bestuur van ijsvereniging Nijelamer hield maandagavond haar jaarvergadering in het dorpshuis.

Het bestuur van ijsvereniging Nijelamer hield maandagavond haar jaarvergadering in het dorpshuis. Lenus van der Broek

Roeivereniging Skylla Wolvega wil eind december een proefwedstrijd roeien houden op de ijsbaan van Nijelamer. Dat vertelde voorzitter Peter Beets van ijsvereniging Nijelamer op de jaarvergadering.

De ijsvereniging vindt het een leuk idee, maar hoopt eigenlijk dat er zo snel mogelijk ijs ligt zodat er geschaatst kan worden.

Het bestuur van ijsvereniging Nijelamer hield maandagavond haar jaarvergadering in het dorpshuis. Het bestuur wordt uitgebreid met Cindy Cnossen, het eerste vrouwelijke bestuurslid in de geschiedenis van de vereniging. Cnossen is voorlopig kandidaat-bestuurslid en neemt de secretariaatswerkzaamheden over van Gerard Ziel.

Cor van der Tol is herbenoemd in het bestuur en neemt het penningmeesterschap over van Franke Hoekstra. Laatstgenoemde ontving onlangs van de Friese Bond een speldje vanwege 25 jaar penningmeesterschap.

De Friese Bond heeft de schaatswedstrijd junioren jongens en meisjes toegekend aan Nijelamer. In Weststellingwerf wordt ook de schaatsmarathon tot 18 jaar en de kortebaan dames en heren verreden. Als er ijs ligt natuurlijk........