Plan voor Waterpark Langelille moet door hoge kosten worden bijgesteld

Waterpark Langelille. EIGEN FOTO

Waterpark Langelille. EIGEN FOTO Eigen foto

De ontwikkeling van Waterpark Langelille wordt geremd door de exorbitante prijsstijgingen in de bouw. Die zijn het gevolg van de Covid-pandemie en vervolgens door alle onrust en inflatie als gevolg van de oorlogssituatie in Oekraïne. Voor de initiatiefnemer van het park is dat reden om de gemeente te vragen voor toestemming om de plannen bij te sturen.

Aan de Lemsterweg in Langelille wordt al zo’n vijftien jaar gewerkt aan een gefaseerde herontwikkeling van camping De Driesprong. Die camping, met ooit 170 stacaravans en chalets, is door Els de Vries en Daan Stekelenburg omgevormd tot een recreatiepark met 79 recreatiewoningen. De eerste fase bestond uit 29 woningen in twee typen nabij het openbare strandje aan de Langelilleweg. Die zijn allemaal gebouwd.

Fase twee betreft nog eens vijftig recreatiewoningen in twee typen, namelijk 16 vrijstaande woningen en 34 geschakelde woningen in 17 blokken van twee woningen. De helft daarvan is nu gebouwd. Zo zijn de vrijstaande woningen allemaal verkocht en gebouwd. Van de geschakelde woningen zijn er inmiddels acht verkocht en gerealiseerd. Maar de bouw van de overige 26 stagneert nu door de crisis.

De kosten van die woningen liggen inmiddels boven die van een vrijstaande woning. Daarom wordt nu door makelaar De Woudenhof namens de eigenaar het verzoek gedaan om het bestemmingsplan aan te passen, zodat de nog te bouwen geschakelde woningen vervangen kunnen worden door vrijstaande recreatiewoningen. ,,Het Waterpark Langelille is inmiddels een belangrijke werkgever voor de omgeving en draagt in belangrijke mate bij aan de economische ontwikkelingen in de toeristische sector, een speerpunt van de gemeente Weststellingwerf.”