Oosterstreek wil data van evenementen in de regio op elkaar afstemmen

Zanger René Karst trad zaterdagavond op. Piet Bosma

Er moet wat meer overleg komen tussen de organisatoren van evenementen. Dat vindt Ylse Werema van het Overdeheg-festival in Oosterstreek. ‘We kwamen er wat laat achter dat ons feest samenviel met het uitverkochte tentfeest in Makkinga en de After Summer Party in Wolvega. Maar het feest was er niet minder om hoor.’

Toch heeft Oosterstreek vermoedelijk wel last gehad van vooral het evenement in Makkinga. ‘Het heeft vast wel invloed gehad.’ Met de rockband Bökkers mik je als organisatie toch op de fans uit een grotere regio. Er kwamen zaterdagavond tussen de 150 en 200 mensen naar het feest. ‘We hadden gehoopt op het dubbele. Daar richt je het terrein ook op in. Maar we komen er financieel wel uit. We laten ons niet zomaar uit het veld slaan.’ Vrijdag begon het feest met The Wetnecks voor zo’n 250 bezoekers.

Openlucht

Over het feest zelf is Wieringa vol lof. ‘We kunnen echt wel een feestje organiseren.’ Het leverde de organisatie veel positieve reacties op. ‘We deden het nu in de open lucht, dat geeft toch weer een andere sfeer dan in een tent. Dan moet je ook wat geluk hebben met het weer. Maar als het risico op regen te groot wordt, zetten we ook zo weer een tent op.’ Het podium was overigens wel overkapt. Bijzonder was ook de aanwezigheid van vluchtelingen uit de Oekraïne op vrijdagavond.

Nieuws

menu