IJswegencentrale Weststellingwerf e.o. zwaait drie langjarige leden uit

Geu Koers, Henk Oosterhof en Ale ten Boom (v.l.n.r.) ontvangen een herinneringsbord.

Geu Koers, Henk Oosterhof en Ale ten Boom (v.l.n.r.) ontvangen een herinneringsbord. Foto: Lenus van der Broek

De IJswegencentrale Weststellingwerf e.o. hield donderdagavond in zalencentrum Pieter Poot in De Blesse haar jaarvergadering. Naast de huishoudelijke agendapunten werd door voorzitter Theo Koning aandacht geschonken aan een paar leden die afscheid namen.

Geu Koers kwam in 1987 in het centraal bestuur namens de afdeling Oldemarkt als opvolger van J. Glastra van Loon. Koers moest om gezondheidsredenen dit jaar afscheid nemen. De afdeling Oldemarkt is verantwoordelijk voor het onderhoud op de Linde vanaf de Sasweg (inclusief het Wijde van de Linde tot de Driewegsluis) en het stroomkanaal tot het ophaalbruggetje en het Mallegat.

Ale ten Boom kwam in 1993 in het centraal bestuur namens de afdeling Delfstrahuizen/Echtenerbrug als opvolger van J. Kuiper. De afdeling Delfstrahuizen/Echtenerbrug heeft het onderhoudstraject Pier Christiaansloot, de Vierhuistervaart en de oostzijde Tjeukemeer.

Henk Oosterhof was vanaf 2011 tot 2021/2022 de insigneverkoper. Tien jaar lang verkocht hij jaarlijks 2500 insignes. Vanwege lichamelijke klachten moest hij de verkoop staken.

Alle drie ontvingen uit handen van Theo Koning een herinneringsbord.