Gedenkplek op begraafplaats in Boijl voorziet in een behoefte

Roelof en Henny Boelen, Lammert Diever, Aize Marks en Hendri Derks (v.l.n.r.). Eigen foto

Omdat het duidelijk in een behoefte voorziet, is in Boijl dit jaar voor de vierde keer een lichtjesavond op het kerkhof bij de kerk.

De kerkelijke gemeente en enkele dorpsbewoners werken nauw samen in de organisatie en zorgen er voor dat het kerkhof opnieuw sfeervol verlicht wordt. Het stenen voormalige baarhokje dat vorig jaar als gedenkplek is ingericht, wordt ook door het jaar heen al regelmatig als plek van gedenken gebruikt. Er branden vaak kaarsjes.

Ook op de lichtjesavond is het de centrale gedenkplek. In de afgelopen jaren hebben de inwoners van Boijl meegeholpen om glazen potten te verzamelen. Deze worden gebruikt om, met een waxinelichtje erin, de paden sfeervol te verlichten. Er worden door de kerk beschikbaar gestelde grafkaarsen uitgedeeld om een geliefde te kunnen gedenken. De kaarsen zijn van een betere kwaliteiten en beter bestand tegen de wind dan vorige jaren.

Henny Boelen draagt een gedicht voor. Daarnaast wordt er een gedichtenblad uitgedeeld met teksten die passen bij het gedenken.

Zaterdag 5 november van 19.00 tot 20.00 uur.

Nieuws

menu