Dorpsarchief zoekt plek voor collectie van Peter Veldhuizen. ,,Volgens de erfgenaam is het echt heel veel’‘

Peter Veldhuizen.

Peter Veldhuizen. Eigen foto

Het Dorpsarchief Noordwolde krijgt de volledige beschikking over al het historisch materiaal van het onlangs overleden bestuurslid Peter Veldhuizen. Daarover is een afspraak gemaakt met de enige erfgenaam.

Na het overlijden van Veldhuizen was niet duidelijk wat er met het vooral enorme fotoarchief van Noordwolde zou gebeuren. Deels is dat materiaal van het Dorpsarchief, dat wegens ruimtegebrek bij Veldhuizen ondergebracht was. Juridisch was de nalatenschap niet veilig gesteld. Daar wilde Peter Veldhuizen niet over praten.

Klimatologisch geschikte ruimte

Hij heeft altijd wel gezegd dat zijn enorme verzameling van tienduizenden foto’s uiteindelijk terecht zou moeten komen bij het Dorpsarchief. Maar of het nu dus goed zou komen? Dat is dus nu inderdaad het geval. Bijkomend probleem is wel dat het bestuur nu een klimatologisch geschikte ruimte moet vinden. Er worden een paar opties verkend, maar er is ook een oproep geplaatst.

Vaste plek

Het kan gaan om een tijdelijke plek, maar het liefst wil de vereniging volgens bestuurslid Jan Doodhagen een vaste plek, die ook goed toegankelijk is. Hij heeft overigens nog steeds geen goed beeld van de hoeveelheid historisch materiaal. ,,Volgens de erfgenaam is het echt heel veel.’‘