CDA wil inhaalverbod op probleemkruising bij Noordwolde

Beide auto’s zijn na de klap in de vaart beland. Foto: News United

De raadsfractie van het CDA in Weststellingwerf blijft een vinger aan de pols houden als het gaat om de verkeersongevallen op de kruising Oost- en Westvierdeparten bij de provinciegrens in Noordwolde. Eerst maar eens een inhaalverbod en dan een ovonde.

Donderdag 8 september was er wederom een ongeval op die inmiddels beruchte kruising van de Westvierdeparten, ,,Het was dit keer niet een ongeval met alleen materiële schade, maar helaas was dit een ongeval met letsel”, zo meldt Hans Visser van de CDA-fractie. ,,Het is niet de eerst keer dat de CDA fractie aandacht vraagt voor de veiligheid op deze kruising. Ondanks beperkte maatregelen is kennelijk de veiligheid op deze kruising nog niet gewaarborgd.”

Overleg

De fractie wil weten hoe het overleg tussen college en Gedeputeerde Staten over de kruising verloopt. ,,Kunt u aangeven of er andere maatregelen getroffen gaan worden zodat de veiligheid gewaarborgd gaat worden op deze kruising?” De fractie heeft ook bij haar collega`s in Provinciale Staten er op aangedrongen om aan de gedeputeerde vragen te stellen over de kruising met een mogelijk optie van een ovonde. Het CDA bepleit wil in afwachting van zo’n oplossing dat er daar tijdelijk een doorgetrokken streep wordt aangebracht op de provinciale weg, zodat inhalen niet meer is toegestaan.

Nieuws

menu