Anouk is voorleeskampioen van Weststellingwerf

De acht finalisten. Winnares Anouk Stuiver in het midden op de stoel. Rechts nummer twee Tayisa Groen en links nummer drie Zeyd El Ghaouti. FOTO Piet Bosma

De acht finalisten. Winnares Anouk Stuiver in het midden op de stoel. Rechts nummer twee Tayisa Groen en links nummer drie Zeyd El Ghaouti. FOTO Piet Bosma

Anouk Stuiver van de Fredericusschool is voorleeskampioen van Weststellingwerf. Ze las dinsdagavond in ‘t Vlechttheater in Noordwolde een fragment voor uit het boek De brieven van Mia van Astrid Sy.

Tayisa Groen van de Vensterschool uit Noordwolde werd tweede met een fragment uit De Eindeling , geschreven door Katherine Applegate. Zeyd El Ghaouti van De Wegwijzer uit Wolvega werd derde. Hij las voor uit Tom Groot Superchill Schoolreisje van Liz Pichon. Daarnaast deden Anniek Hoekstra van De Tuindorpschool, Ismay van Essen van De Velden, Hidde Nijboer van de Dorpsschool, Josefien Tadema van De Striepe en Fayline Drost van Dorpsschool De Blesse mee aan de finale.

Volgens de jury had Anouk een mooie introductie van het boek, las ze voor in een goed tempo en zette ze de sfeer goed neer. Anouk vertegenwoordigt Weststellingwerf op 11 april in De Skâns in Gorredijk tijdens het provinciaal kampioenschap voorlezen.

Onder aanmoediging van ruim tachtig toeschouwers lazen acht finalisten een fragment voor uit een door hen zelf uitgekozen boek. De jury bestond uit burgemeester André van de Nadort, Jouke Bethlehem (interim-bestuurder van de bibliotheek) en Maartje Reitsma, communicatiemedewerker bij de bibliotheek. Tijdens het juryberaad werd het publiek vermaakt door een dansact van Elisance uit Steenwijk. De presentatie van de avond, die georganiseerd werd door de bibliotheek, was in handen van de leesconsulenten.

Alle finalisten ontvingen een presentje voor deelname aan de finale van de voorleeswedstrijd. De drie winnaars ontvingen ook een boekenbon. Winnares Anouk kreeg een paar speciale voorleeskampioen sokken.