‘Van Aarsvink tot Zeebreker’: nieuw boek van O.C. Hooymeijer

Op 12 november signeert Hooymeijer zijn nieuwe boek bij Binnert Overdiep in Heerenveen. Eigen foto

Beeldend kunstenaar en schrijver O.C. Hooymeijer presenteert dinsdag 18 oktober zijn nieuwste boek bij Boekhandel Paagman in Den Haag. Samen met Jean-Pierre Geelen (Volkskrant, voorzitter jury Jan Wolkers Prijs), die voor het voorwoord tekende, laat hij zijn licht schijnen over de vogels van de werkelijkheid én de onwerkelijkheid.

Op 12 november signeert Hooymeijer zijn nieuwe boek bij Binnert Overdiep in Heerenveen. Na het succes van ‘De Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’ (2016) en ‘De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’ (2019) kon een derde boek niet uitblijven. In ‘Van Aarsvink tot Zeebreker’ staan opnieuw zijn niet-bestaande vogels centraal. In deze uitgave zijn de ruim vijftig columns gebundeld die tussen september 2020 en oktober 2021 wekelijks verschenen in dagblad Trouw. Naast de ruim vijftig beschreven en getekende niet-bestaande vogels, zijn drie recepten opgenomen.

Jean-Pierre Geelen in zijn voorwoord: “Waar de werkelijkheid vergaat, creëert de kunstenaar zijn eigen schepping, een heel nieuw vogelrijk, minstens zo fascinerend en veelkleurig als de bekende ‘bestaande’ vogels. Hooymeijer schept het leven, gewoon waar je bij staat. Een goddelijke prestatie.”

Het boek is vanaf 19 oktober overal bij de (online) boekhandels verkrijgbaar.

O.C. Hooymeijer

Beeldend kunstenaar en schrijver O.C. Hooymeijer (Vlaardingen, 1958) studeerde in 1981 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Vanaf dat moment volgden vele succesvolle exposities, zowel in Nederland als daarbuiten. Zijn boek ‘De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’ stond in 2019 op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs. In 2021 won hij de Gerrit Benner prijs, de tweejaarlijks kunstprijs van de provincie Friesland, vanwege ‘de belangrijke, recente en toonaangevende ontwikkeling in zijn werk’.

Nieuws

menu