Silverlegrally steunt vier goede doelen

Wolvega - De 7e editie van de jaarlijkse Silverlegrally, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat, is op zondag 2 juni. De organisatie is in handen van leden van de Lionsclub Wolvega e.o.. De rit gaat door deel van Friesland en Overijssel.

‘We hebben, net als voorgaande jaren, één klasse met daarin voldoende uitdagingen voor de ervaren rallyrijders, maar zodanig dat het ook voor de minder ervaren rijders goed te doen is. Met de verrassingen onderweg wordt het een dag om niet te vergeten. Tot slot hebben we aan het einde de prijsuitreiking op een verrassende locatie’, laat de rallycommissie weten.

Goede doelen

De opbrengst van de rally gaat naar vier goede doelen. (S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject van Sport Fryslân voor leerlingen van 10 t/m 14 jaar, waarin een ervaringsdeskundige met een lichamelijke handicap in de klas laat zien hoe het is om te leven en te sporten met een handicap. World Servant Wolvega geeft 5 jongeren de gelegenheid om deze zomer deel te nemen aan een buitenlands project. Stichting Rolstoeltennis Noord Nederland wil tennis voor sporters in een rolstoel laagdrempeliger maken en tennisverenigingen daarin ondersteunen. Op vele plaatsen hangen inmiddels AED-apparaten. Deze zijn buiten kantooruren niet allemaal even goed bereikbaar. Door het aanbieden van diverse, slim geplaatste outdoor-kasten met pincode zijn de AED’s 24/7 beschikbaar.

Veel automerken

Business Rally Events uit Drachten, onder andere bekend van de Beaujolais Trophy’s, is opnieuw gecontracteerd om een route door Weststellingwerf en de omliggende gemeenten uit te zetten. De start is zoals gebruikelijk in het centrum van Wolvega. Er weer wordt gerekend op een gevarieerd deelnemersveld van de volgende automerken: MG, Alfa Romeo, Porsche, BMW, Austin Healey, Opel, Mercedes Benz, Volvo, Fiat, Citroen, Mini, Saab, VolksWagen, Honda, Mohr Rush, Mazda, Peugeot, Studebaker, TVR en Triumph.

Silverleg

De rally is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger en de stichter van New York: Pieter Stuyvesant. Pieter is geboren in Peperga en werd in 1643 gouverneur van Curaçao. In een gevecht met de Spanjaarden werd zijn been afgeschoten en kreeg hij een houten been, dat hij met zilveren sieraden liet bespijkeren. Zo kwam hij aan zijn bijnaam: Silverleg. Later werd hij in 1647 directeur-generaal van Nieuw Nederland met als hoofdplaats Nieuw Amsterdam, de plaats die later uitgroeide tot New York.

www.silverlegrally.nl