Hendrik Betten verlaat ‘t Else Blattien

Elsloo - Hendrik Betten legt zijn functie als redacteur van het maandelijkse dorpsblad ‘t Else Blattien neer. Dorpsnieuwsnummer 628 is het laatste dat onder zijn verantwoordelijkheid verschijnt.

Het eerste nummer van ’t Else Blattien verscheen in 1962. Inmiddels zit ’t Else Blattien in zijn 57e jaargang. In het overgrote deel van die periode was Hendrik Betten niet alleen verantwoordelijk redacteur, maar ook tekstschrijver, drukker en vormgever. In april verschijnt ‘t Else Blattien in een nieuw jasje. Daarvoor gaat een vijfkoppige redactie zorgen: Bertha Middendorp, Thijs van Buuren, Nanny Hagedoorn, Jeltsje van ’t Klooster en Gerda Slager.

Vier miljoen A4’tjes

In zijn toespraak keek Plaatselijk Belang voorzitter Arno Goettsch terug op de bijdrage die Hendrik Betten al die jaren met zijn redactionele werk heeft geleverd aan de leefbaarheid van het dorp Elsloo en kwam daarbij in een rekensommetje tot 4 miljoen A4’tjes. In zijn eentje was hij daarbij eigenlijk een hele commissie. Hendrik Betten, Elsloo en het Else Blattien hoorden al die jaren bij elkaar.

Daar gaat nu een eind aan komen. Namens het plaatselijk belang overhandigde Goettsch een cadeaubon en voor zijn vrouw Pietje waren er bloemen. Ook voor de ‘rapers’ die maandelijks meewerkten aan het tot stand komen van ‘t Else Blattien waren er bloemen.

Toekomst korter dan verleden

In zijn dankwoord bedankte Hendrik Betten de dorpsbewoners met wie hij allemaal heeft samengewerkt en lichtte zijn besluit om te stoppen als redacteur van het Else Blattien toe. Hendrik Betten wordt in de loop van dit kalenderjaar 70 en volgens zijn eigen woorden is zijn toekomst korter dan zijn verleden. Bovendien biedt zijn besluit hem de mogelijkheid om eindelijk eens langer dan twee weken op vakantie te gaan.

Van stilzitten zal het wat Hendrik Betten betreft de komende tijd nog niet komen. Hendrik blijft als leverancier van dorpsnieuws aan de media actief. Wie ‘schrijft die blijft’ waren daarbij zijn eigen slotwoorden.

Redacteur-uitgever

Gedurende bijna een halve eeuw is Betten verbonden geweest aan het dorpsblad dat de eerste tien jaar vanaf 1962 de naam ‘dorpsnieuws’ droeg. Nadat hij in 1970 de eerste bijdragen leverde werd Betten in maart 1972 tot redacteur en later tot verantwoordelijk redacteur-uitgever benoemd om met een aantal andere inwoners ‘t Else Blattien qua inhoud meer gestalte te geven. Hij hield zich in de loop der jaren zich niet alleen uitsluitend intensief bezig met de inhoud en opmaak, maar was veelal voor ‘zijn’ dorpsblad aanwezig bij tal van activiteiten en om verslag te doen.