Zestal Arena gaat naar FK

Wolvega - Zes turnsters van Arena plaatsten zich voor het Fries turnkampioenschap, dat op 18 mei in Sneek wordt gehouden. Op basis van de resultaten van twee plaatsingswedstrijden mogen de turnsters naar het FK.

Op het niveau Instap D3 plaatsten Aimée Prins en Fenna Hofstra zich. Lizzy Spin vertegenwoordigt Arena op het niveau Instap D4. Faé Bethlehem neemt deel op het niveau pre-instap 2 D5. Maud Bakker en Diecke van der Tol plaatsten zich op het niveau Instap D2.

In Ureterp werd zaterdag de tweede plaatsingswedstrijd in rayon Zuid-Oost voor de turnsters uit wedstrijdgroep 2 gehouden. KGV Arena nam met 17 turnsters deel. Er waren veel persoonlijke verbeteringen.

Aimée Prins, Esmee Plat en Fenna Hofstra (Instap D3) lieten nette oefeningen zien, met hier en daar een paar kleine foutjes. Aimée werd 8e, Esmee 6e en Fenna verdiende een bronzen medaille voor haar 4e plaats. Lizzy Spin (Instap D4) werd eerste op sprong en vloer. Ook in het eindklassemnt eindigde ze als 1e. Amarins Elfring werd 13e, Caitlyn Fraterman 11e en Lisanne Verbeek als 12e

Vienna Hendrik en Lieve Oude Lansink (Instap D3) lieten gecontroleerde oefeningen zien. In het eindklassement werd Vienna 15e en Lieve 4e, goed voor een bronzen medaille. Marianna de Kroon, Marije Lugtmeijer werd in Instap D4 16e. Marianne de Kroon eindigde als 10e. Noa Zandink werd 9e plaats in het eindklassement. Ze behaalde een 1e plaats op sprong en balk.

Faya de Vries werd op het niveau pre-instap D5 12e, Hanne van der Wal 9e en Faé Bethlehem 6e. Op niveau Instap D2 werd Diecke van der Tol 10e en Maud Bakker derde.