Lindewijk Wolvega magneet nieuwe bewoners

Wolvega - De gemeente is begonnen met de uitgifte van 29 fraai gelegen kavels. Het betreft royale bouwkavels in het hogere segment vanaf 650 vierkante meter aan Icarusblauwtje.

De topkavels zijn zelfs ruim duizend vierkante meter. Deze kavels liggen aan het water. Belangstellenden kunnen inschrijven tot en met 8 april. Tegelijkertijd is de verkoop gestart van zestien appartementen aan het Dambordje. Daarnaast komen dit jaar ook weer enkele tientallen projectwoningen op de markt. En zijn er op enkele andere plekken in de wijk nog enkele kavels vanaf 450 vierkante meter beschikbaar. De voortvarende ontwikkeling bevestigt de status van de Lindewijk als veruit de meest succesvolle nieuwe woonwijk van de Stellingwerven. Zo werden vorig jaar maar liefst 58 kavels verkocht. Opvallend is, dat nogal wat bewoners die enkele jaren geleden een woning in de wijk kochten deze woning inmiddels hebben ‘ingeruild’ voor een nieuwe woning, in de meeste gevallen aan het water.

Populaire wijk

Waarom de wijk zo populair is en een magneet blijkt te zijn voor zo veel mensen? Ongetwijfeld profiteert de plek van de ligging van Wolvega met zijn goede verbindingen over weg en spoor met zorg- en winkelvoorzieningen dichtbij. Ook het feit dat in de wijk zelf kinderopvang is en er twee basisscholen zijn is een succesfactor. Maar vooral lijken nieuwkomers en ‘wijkverhuizers’ gecharmeerd van de wijk zelf: groen, ruim opgezet, deels aan het water. ‘We wonen eigenlijk midden in de natuur’, zeggen veel bewoners. Overal spelen kinderen buiten, zowel in de eigen straat als in en op het water van de wijk.

Heerlijk Wonendag

Op zaterdag 30 maart is er weer een Héérlijk Wonendag. In enkele grote tenten aan het Icarusblauwtje worden de nieuwe kavels gepresenteerd en ook zijn projectontwikkelaars, makelaars en financieel experts aanwezig om belangstellenden te adviseren en te begeleiden.

Meer info: www.lindewijk.nl