Hoenderdos breidt praktijk homeopathie uit

Spanga / Wolvega -De praktijk voor klassieke homeopathie in Spanga breidt uit. Naast haar praktijk aan huis start eigenares Hilde Hoenderdos in Wolvega een spreekuur voor mensen die slecht ter been zijn of zelf geen auto bezitten om naar Spanga te komen.

Het eerste spreekuur vindt plaats op 5 maart. Vanaf dan zit ze elke dinsdagmorgen in de beautystore Alberta (voorheen Alberta beautysalon) op Hoofdstraat Oost 21 in Wolvega.

Mens en dier

Hilde Hoenderdos heeft na haar opleiding voor klassiek homeopaat voor dieren de opleiding gevolgd voor humaan klassiek homeopaat (voor mensen). Deze rondde ze in 2015 af. In haar praktijk behandelt Hilde mensen en dieren met acute en/of chronische klachten.

Het verschil met de reguliere geneeskunde is dat met homeopathie niet alleen de klacht wordt behandeld. ‘Ik kijk naar de gehele mens, waardoor de persoon lichamelijk en geestelijk weer in evenwicht komt’, zegt Hoenderdos. Om het juiste homeopathische middel te kunnen vinden duurt een consult gemiddeld 1,5 uur, waarbij Hoenderdos uitgebreid ingaat op de klachten en daarbij vragen stelt. Voorbeelden daarvan zij vragen over eerder ziektes en ziektes die voorkomen in de familie, vragen over warmte of kou en de voor- of afkeur van verschillende voedingsmiddelen. ‘Door zoveel mogelijk te weten te komen over de klacht en de oorzaak, zoek ik er een passend homeopathisch middel bij.’ De resultaten zijn volgens de homeopaat snel zichtbaar. ‘Je ziet en ervaart dat het succes heeft.’

Plantaardig

Homeopathie is voor tal van klachten in te zetten, zoals hoofdpijn, migraine, huidproblemen, slapeloosheid, terugkerende verkoudheden, allergieën, reumatische klachten, astma en menstruatiestoornissen. Maar ook bij depressies, rusteloosheid of angsten kan homeopathie goed worden ingezet. Homeopathische middelen zijn voor tachtig procent bereid uit plantaardig materiaal. De overige twintig procent bestaat uit dierlijk of mineraal materiaal. Homeopathische middelen zijn mild, veilig en onschadelijk voor lever en nieren. Ze vormen geen belasting voor het milieu en worden niet op dieren getest. Daarnaast is homeopathie veilig inzetbaar bij zwangere vrouwen, ouderen en kinderen.

‘De homeopathische aanpak stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam, waardoor klachten verdwijnen en het lichaam beter gaat functioneren. De één zal een snelle verbetering merken, terwijl bij de ander de vooruitgang heel geleidelijk zal verlopen’, legt Hoenderdos uit. Ook voor lang bestaande klachten is homeopathie goed inzetbaar.

Omdat Hoenderdos is aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor klassiek homeopaten (NVKH) worden consulten geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

www.homeopathie-werkt.nl