Politie onderzoekt schietincident op A32, weg weer vrij (+ video)

Witte Paarden/Wolvega - In verband met een schietincident kwam de politie maandagochtend voor een sporenonderzoek naar de rotonde bij Witte Paarden. De politie heeft later op de dag ook onderzoek op de A32 tussen Steenwijk en Wolvega gedaan.

Op de rotonde bij de Witte Paarden in Steenwijkerland of in die directe omgeving kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing. Dit betrof een zwarte bestelbus en blauwe Citroen C1. Ze reden daarna beiden de snelweg A32 op in de richting van Wolvega. De bestuurder of een inzittende van de zwarte bestelbus zou tijdens die rit op de A32 met een vuurwapen hebben geschoten op de blauwe Citroen. Bij de afslag Wolvega werd de bestuurder van de Citroen opgevangen door agenten. De zwarte bestelbus was er toen al vandoor en is nog niet aangetroffen.

Verkeersruzie

Het zou gaan om een verkeersruzie. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. Bij het onderzoek is een politiehelikopter ingezet. De politie is op zoek naar meer informatie die leidt naar de identiteit van bestuurder en eventuele inzittenden van de zwarte bestelbus. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Lange file

Maandagmiddag is de A32 van Steenwijk in de richting van Wolvega volledig afgesloten geweest voor sporenonderzoek in verband met het incident. Het verkeer van de A32 kon zijn route vervolgen via de Steenwijkerweg door Witte Paarden en Willemsoord richting Wolvega, waar de automobilisten weer de snelweg op kon rijden. Doordat alle automobilisten binnendoor reden ontstond er een lange rij van automobilisten die langzaam hun weg vervolgden. Op de A32 ontstond tussen de afslagen Steenwijk en Steenwijk Noord een file van een paar kilometer.

De weg is in de loop van maandagavond vrijgegeven. Of er iets is gevonden is nog onbekend.