Wiebe Nanninga exposeert in Kijkzaal

Wolvega - Piet Bakker opent zaterdag 23 februari om 16.00 uur de kunstexpositie van Wiebe Nanninga in De Kijkzaal in Wolvega.

Van uit het Groninger Hogeland, waar Wiebe Nanninga geboren en getogen is, vestigde hij zich met zijn vrouw in Wolvega, omdat zijn werk daar was. Reeds als kind tekende en boetseerde hij. Zijn eerste schilderlessen genoot hij van Evert Stuiver uit Noordwolde. Deze werden vervolgd door De Cirkel, de Winter en Zomer academie CABK in Laren en Drachten en de schilder- en beeldhouwcursus aan de Heerenveense school. Ook kreeg Nanninga een aantal jaren les van Epko Terpstra (Co Cordel) in Gorredijk.

Olie en acryl

Zijn grootste passie is het schilderen van landschappen: realistisch, abstract, surrealistisch, kubistisch en experimenterend. Als materiaal gebruikt Nanninga vooral olie en acryl op doek. ‘Het hindert mij niet dat ik niet weet waarom ik dingen op een stuk linnen of ander materiaal wil zetten. Vooral gewone, dichtbij verstilde dingen doen mij wat en ik met hen’, zegt Nanninga. De expositie is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek.