Olyphia en Zandhuizen verliezen van koploper; De Blesse en VWC winnen

Noordwolde - Olyphia was zondagmiddag op eigen veld niet opgewassen tegen koploper Roden. Zandhuizen ging thuis onderuit tegen lijstaanvoerder Donkerbroek.

Olyphia boog tegen Roden met 0-3 het hoofd. Bij rust leidden de bezoekers met 0-1 door een treffer vlak voor de pauze van Guido Bos. Halverwege de tweede helft verdubbelde Enrico Wardenier de score. Robin van der Tuin schoot de eindstand op het scorebord. Door de nederlaag blijft Olyphia voorlaatste in de 2e klasse K.

Derde klasse D

Trinitas pak in eigen huis een punt tegen FC Oldemarkt: 1-1. Chiel Platje zette de gastheren na een klein uur op voorsprong. Folkert Postma zorgde voor de gelijkmaker.

Door 3 treffers van Wilco Elshof pakte Oldeholtpade een punt op bezoek bij Renado. Het werd 3-3.

Vierde klasse A

De Blesse won moeizaam met 2-1 van FC Kraggenburg. Yannick Kemerink zorgde er al na 8 minuten voor dat de rood-witten de leiding namen. Na dik een uur kwamen de bezoekers langszij. Vijf minuten later bezorgde Johnny Sloot zijn ploeg de 3 punten. De Blesse blijft bovenin meedraaien door de zege.

VWC was in dezelfde 4e klasse A met 2-0 te sterk voor SC Balkbrug. De ploeg van trainer Rob Ton staat in de middenmoot.

Vijfde klasse C

Zandhuizen verloor op eigen veld met 2-3 van Donkerbroek, dat de volle buit heeft na 12 wedstrijden. Zandhuizen nam halverwege de eerste helft de leiding. Met 2 treffers boog Johan Veldkamp de score in het voordeel van de gasten om. Een treffer 5 minuten voor tijd leek Zandhuizen een punt te bezorgen. In de 89e minuut tekende Berthold Klooster voor de 2-3 zege voor de koploper.

Nummer 2 Oosterstreek kwam op bezoek bij Sportclub Makkinga niet verder dan 1-1. Voor de bezoekers scoorde Jeffrey de Haas. Het verschil tussen Oosterstreek en Donkerbroek is nu 13 punten. Oosterstreek speelde wel 2 duels minder. Zandhuizen, dat op de 3e plaats staat, heeft 14 punten minder dan Donkerbroek. De rood-zwarten hebben een wedstrijd te goed.

Meer uitslagen en standen staan op www.stellingwerf.nl/uitslagen/zondag