Hoe houd je de organisatie digitaal op slot?

De Blesse - Voorzitter Liesbeth Schievink van de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) heette ruim 35 leden welkom bij Piet Poot in De Blesse bij de maandelijks bijeenkomst van de CCW.

Na een kleine zwerftocht was ook de gepimpte zeepkist weer aanwezig. Na het welkomstwoord van de voorzitter stelden zich 2 nieuwe leden voor, Remco Lucht Meier en Anja Dragt. Ook was er een gastlid, Richard de Boer.

Cybercrime, identiteitsfraude en meer

Sprekers waren Martzen Haagsma, Marten de Vlugt en Jan Klopper. Zij namen de gasten mee in de wereld van ethisch hacken. Vanuit de Hackerspace van Friesland Fracks zoeken zij in overleg met de opdrachtgever naar lekken in het computersysteem. Naast toestemming van de opdrachtgever hebben zij duidelijke afspraken met het openbaar ministerie en de provider van de opdrachtgever. Ook gaven zij enkele tips om te kijken hoe het met de beveiliging van websites staat.

Na afloop werden afspraken gemaakt om diverse websites van ondernemers door Fracks onder de loep te laten nemen.

CCW-bijeenkomsten

Ook in 2019 vinden de bijeenkomsten van CCW altijd plaats op de 3e woensdag van de maand. Alleen in de zomervakantie is er even rust. De volgende bijeenkomst van de CCW is woensdag 20 maart bij de ondernemer van het jaar, Rinus van der Zijl van Melkveebedrijf van der Zijl uit Nijeholtpade.