SIOS verliest koppositie na nederlaag in topper

Wolvega - Door een 26-23 nederlaag in de topper tegen directe concurrent EKC Nääs is SIOS/Jumbo Wolvega de koppositie kwijt. SIOS heeft nu een punt minder dan EKC.

Blessures, werk en schorsingen leverde de technische staf van SIOS een lastige taak op een representatief team het veld in te krijgen. Rob Verra: ‘De gehele zaalperiode hebben we nog niet 1 wedstrijd in dezelfde opstelling gespeeld. Gelukkig konden we weer een beroep doen op Jesse Tuttel en Selina Holtrop. Al ben ik van mening dat we door de omstandigheden genoodzaakt worden om dergelijke spelers te snel te moeten brengen.’ Verra mocht vanwege een schorsing niet coachen. Jan Tuttel nam zijn taken over.

SIOS kwam via Amber Olivier en Ron Bakker op een 0-2. Vanaf 3-3 liep de thuisploeg uit naar 8-4, voordat Ron Bakker scoorde. SIOS vocht zich terug in de wedstrijd. Vincent Koopman noteerde met nog 5 minuten in de eerste helft de 11-10. EKC antwoordde door drie keer op rij te scoren.

De ploeg van interim-coach Jan Tuttel kwam door treffers van Ron Bakker, Amber Olivier en Henri Nijsingh terug tot op 1 punt. De thuisploeg scoorde voor rust nog 2 keer.

Achtervolging

De goed spelende Ron Bakker gaf na rust het startsignaal voor de achtervolging. Hierna ontspon zich een kat en muis spel. waarbij de ploegen elkaar weinig ontliepen. De voorsprong van EKC bleef lange tijd intact. Met nog 5 minuten te sgaan sloeg de thuisploeg een beslissend gat van 5 punten. Karin Verra bracht het verschil terug tot 2 punten. De schutter van EKC gooide het duel in het slot door de 26-23 te maken.