Wielerronde doet Wolvega aan

Wolvega - Ook in de komende editie van de Healthy Ageing Tour is een Friese etappe in het routeschema opgenomen.

Nadat Heerenveen vorig jaar de openingstijdrit organiseerde, waar olympisch kampioene Anna van der Breggen won, is de sportgemeente nu aankomstplaats van de vierde etappe op zaterdag 13 april. De rit start in Wolvega.

De junior-vrouwen hebben voor hun rit de start en finish in Heerenveen. Dankzij de samenwerking tussen de gemeenten Weststellingwerf en Heerenveen wordt een nog groter deel van Zuid-Oost Friesland aangedaan.

De elite-vrouwen starten om 15.00 uur in Wolvega voor een etappe over 74,6 kilometer. De finish staat gepland bij Sportstad op de Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen. Onderweg worden Oldeholdpade, Ter Idzard, Mildam, Katlijk en De Knipe doorkruist. Eenmaal in Heerenveen aangekomen, wacht de wereldtop bij de elite-vrouwen nog twee ronden van 17,5 kilometer. Deze finalelus doet niet alleen ook nog eens Nieuwebrug, Haskerdijken en Luinjeberd aan, maar loopt ook dwars door het centrum van Heerenveen.

De junior-vrouwen starten en finishen op de Abe Lenstra Boulevard. Zij rijden 68,4 kilometer en krijgen vier keer de latere finale-lus van de vrouwen voorgeschoteld. Zij starten om 12.00 uur en finishen om 13.50 uur.

Genieten van mooi evenement

Wethouder Jack Jongebloed kijkt uit naar de komst van de wielerronde voor vrouwen. ‘We zijn erg blij dat de beste wielrensters van de wereld starten vanuit het centrum van Wolvega. Op deze manier kan het winkelend publiek genieten van een mooi evenement. Hiermee geven we ook meer aandacht aan onze ambitie. Sport en bewegen vinden we belangrijk. Het is goed voor de gezondheid en verbetert de leefbaarheid van onze inwoners. We zijn bovendien blij dit sportieve evenement samen met de gemeente Heerenveen te mogen ontvangen.’

Vanaf 14.00 uur begint midden in het centrum van Wolvega de presentatie, waarbij alle ploegen één voor één aan het publiek worden voorgesteld.