Boerenbont en Rode Lampjes in Nijeholtpade

Nijeholtpade – Voor een volle zaal speelde de Toneelclub Nijeholtpade zaterdagavond in het dorpshuis in Nijeholtpade. Het stuk ‘Boerenbont en rode lampjes’ werd op de planken gebracht.

Verhaal in het kort

“Dolly en Kitty, twee prostituees (gespeeld door Inge en Anissa), wonen en werken bij elkaar in een huis dat ze samen hebben gehuurd. De zaken gaan echter niet zo goed en uit nood besluiten ze een kamer te verhuren.

Als Hendrik Buitendijk (Albert) een naïeve boerenjongen die voor zijn verloofde Klaartje (Mignon) en haar bemoeizuchtige moeder (Nelleke) op de vlucht is, de kamer huurt, durven de dames hem niet te vertellen waar ze hun geld mee ver-dienen. Ze vertellen hem dat ze fysiotherapeuten zijn. Maar wanneer Hendrik in contact komt met enkele klanten (Bert en Geert) worden de gesprekken daardoor wel zeer verwarrend.

Het duurt natuurlijk niet lang voor de bemoeizuchtige schoonmoeder achter de verblijfplaats van Hendrik komt. Tot overmaat van ramp huurt ook zij – samen met haar dochter – een kamer bij Dolly en Kitty. Hoe worstelt Hendrik zich hier nu uit?”.