'Snert' concert Harmonie Wolvega zeer geslaagd

WOLVEGA – Geheel in het teken van de winter heeft de Harmonie Wolvega afgelopen zaterdag een ‘snert’ concert gehouden waarbij de gehele vereniging te zien was. Niet dat de muziek slecht was, integendeel, maar in de pauze werd er snert gegeten.

Het spits werd afgebeten door Marim Battuta, de slagwerk opleidingsgroep van muziekvereniging De Harmonie. Zij lieten met een tweetal totaal verschillende werken; te weten: Centuria en Bayport Sketch, horen wat er allemaal kan met heel veel verschillend slagwerk instrumenten. Marim Battuta stond onder leiding van dirigent Cees Leerling. Daarna was het de beurt aan het A-orkest van de vereniging onder leiding van Jan Wijenberg. De muziek van dit orkest was deze middag voor het grootste deel uitgezocht door de leden zelf. Het orkest begon met het nummer Braveheart naar de gelijknamige film. Een mooi rustig muziekstuk. Hierna ging het orkest verder met Artis Calambria. Deze compositie is geïnspireerd op het gedicht van Ferreira de Castro, een inwoner van Vale de Cambra, over de stad. Vale de Cambra is bekend om zijn metaalindustrie. Dit is te horen aan het gebruik van verschillende slagwerk instrumenten. Na het A-orkest kwam het startorkest onder leiding van Marja Kremer in actie.Deze leerlingen zijn in januari 2019 begonnen met les en wisten toch al mooi een paar liedjes te laten horen. Knap staaltje werk.

Daarna was de koek nog niet op. Het B-orkest onder leiding van Hildo Flierman liet ook horen wat zij al kunnen met onder andere What a wonderful World, James Bond en Mama Mia. Toen was het tijd voor snert. Maar onder het genot van een kop snert of een broodje knakworst kon het publiek nog luisteren naar de Lendebloazers, die met vrolijke muziek de pauze omluisterden. Na de pauze lieten Marim Battuta en het A-orkest zich nog een keer horen. Waarbij de medley van the Blues Brothers een groot succes was. Tot slot kwamen alle muzikanten samen op het podium en gezamenlijk speelden zij het bekende Havanna. Al met al een zeer geslaagd snertconcert.