Stel verhuurt oldtimers als ultieme trouwauto

Oosterstreek – Een Volkswagen T1 busje en een A-Ford uit het jaar 1929. Het zijn twee van de paradepaardjes van Jacco en Cisca Mud uit Oosterstreek. Zij verhuren deze en nog twee oldtimers voor allerlei doeleinden. Of het nou een trouwerij is, er een collega jubileert of een auto in een reclamespot moet schitteren. Het kan allemaal.

Ditisjouwtrouwauto.nl groeide de afgelopen twee jaar uit tot een ware hit. Veel aanstaande bruidsparen ontdekten het gerestaureerde VW Spijl-busje uit 1967 en huurden hem inclusief chauffeur voor hun trouwdag. ‘Ik rijd ze die dag rond en er worden altijd mooie foto’s in en om het busje gemaakt’, zegt Jacco Mud. De KNVB kreeg er hoogte van en liet Mud met de KNVB-beker rondrijden tijdens de kwart finales, zodat iedereen met de beker op de foto kon. Heineken heeft ons busje gebruikt voor de reclamecampagne ‘Travel in style’. Het busje maakte deel uit van Het Familiediner en ook Volkswagen Nederland huurde Mud in voor het 70-jarige bestaan van de VW-bus. ‘Hij is erg gewild’, zegt de eigenaar, die pas sinds kort heeft ontdekt dat zijn hobby op deze manier betaalbaar blijft.

Mud vertelt: ‘Het is 2012 toen wij met onze zes kinderen op vakantie waren in Oostenrijk. Het is veel werk om drie tenten gereed te maken, maar na veel gehannes hadden we ze staan. We kregen niet veel daarna buren die hun VW busje parkeerden. We keken onze ogen uit. Ze zetten hem op de handrem, klapten stoeltjes uit en ze rolden het zonnescherm uit. Klaar waren ze’ Cisca Mud: ‘Ik zei meteen: dat wil ik ook.’ Met het geld van een erfenis wisten de twee idealisten een prachtig exemplaar op de kop te tikken. Hij werd helemaal gerenoveerd en in de originele staat van 1967 teruggebracht. Het duurde lang voordat het busje klaar was, maar toen hij eenmaal gereed was en ze er mee de weg op gingen, trok hij veel bekijks. ‘Overal waar we komen, willen mensen er mee op de foto. We kunnen hem niet alleen laten. Dat is bijna niet vertrouwd’, vertelt Cisca enthousiast.

Al vrij snel kwam de vraag van een vriend. Zijn dochter ging trouwen en ze is gek op het busje dat ook wel te boek staat als hippiebusje. Het stel aarzelde geen moment op de vraag of hun huwelijksfoto’s met het busje gemaakt mochten worden. Er kwamen snel daarna vaker vragen. ‘We dachten bij onszelf, hier kunnen we wat meer uithalen, zodat we onze dure hobby een beetje kunnen financieren.’ Ditisjouwtrouwauto.nl werd geboren. Naast onze reguliere banen, hebben Jacco (internationaal vrachtwagenchauffeur) en Cisca (verzorgende in de ouderenzorg) het bedrijf opgericht.

Inmiddels hebben de Mud’s al zoveel bekendheid gegenereerd dat er al boekingen tot 2020 gemaakt zijn. ‘Een vriendinnenshoot met een hippie busje? Of naar je galafeest op school in onze kever cabriolet? Wij hebben genoeg ideeën. Ook mogen de klanten zelf de hele stijl bepalen. Het is zelfs mogelijk om drie busjes te regelen. Of de zeer oude klassieke Ford.’ Die laatst is van de vader van Jacco Mud geweest. Hij heeft er bijna tien jaar aan gesleuteld om het pronkstuk te renoveren. ‘Wat is er mooier dan andere mensen hier ook van te kunnen laten genieten?’

Jacco Mud: ‘Ik geniet er enorm van. Het maakt daarom niet uit waar een klant woont.’ De voertuigen zijn te huur per halve dag of langer. ‘Het maakt het zo leuk omdat alle klanten vrolijk zijn. Iedereen geniet van onze wagens. En als zij genieten, zijn wij blij.’

Wie meer wil weten over de mogelijkheden, neem ook eens een kijkje op: www.ditisjouwtrouwauto.nl.