Frans Kloosterman nieuwe voorman Friese vogelwachten

Boijl - Op de algemene ledenvergadering van de Bond Friese VogelWachten (BFVW), wordt oud-CDA-wethouder Frans Kloosterman uit Boijl voorgedragen als nieuwe voorzitter. Als de leden op 1 maart in Wommels de voordracht steunen, dan volgt Kloosterman aftredend voorzitter Rendert Algra op. Hij is de enige overgebleven kandidaat.

Algra is twee termijnen van drie jaar voorzitter geweest. Hij is opgetogen over de keuze van het bestuur voor kandidaat Frans Kloosterman. Hij denkt dat Kloosterman goed past bij de cultuur Van de BFVW. Hij moet 3500 vrijwilligers verbinden, die samen vooral veel liefde hebben voor de natuur.

Enthousiasme gaf de doorslag

De keuze voor een nieuwe voorzitter was voor de BFVW best een lastige. Niet door een tekort aan kandidaten maar juist door de hoge kwaliteit. ‘Het was een luxeprobleem,’ stelt voorzitter Algra. ‘Tot aan het eind was er sprake van meerdere geschikte kandidaten.’ Volgens Algra heeft Kloosterman het door zijn enthousiasme gewonnen. Hij wordt door Algra gezien als iemand die mensen verbindt en zo prima in staat is het nieuwe gezicht van de bond te worden.

Frans Kloosterman is tegenwoordig 'programmamanager integrale aanpak ondermijning' voor de Politie Noord Nederland. In de periode 2014 - 2018 was Kloosterman wethouder in de gemeente Weststellingwerf. Maar de lijsttrekker werd nogal verrassend door zijn eigen partij gepasseerd voor een tweede termijn als wethouder. Daarvoor had hij verschillende managementfuncties bij maatschappelijke organisaties.

'Ik heb er zin in'

Kloosterman kiest er bewust voor om zich naast zijn betaald werk ook in te zetten als vrijwilliger. ‘Het is een stevige vrijwilligersfunctie, die een behoorlijk beroep doet op mijn tijd en flexibiliteit. Maar dat heb ik er graag voor over. Ik heb er heel veel zin in.’

Europees jachtverbod weidevogels bepleit

Kloosterman zet zich gelijk al in voor een Europees verbod op het jagen op weidevogels. In Nederland doen we ons uiterste best om de kwetsbare weidevogels te helpen overleven. In Frankrijk en andere Zuid-Europese landen worden grutto, wulp, kievit, scholekster en vele andere soorten echter nog altijd bejaagd. Daarom is een petitie gestart om daar een einde aan te maken. 

https://weidevogels.petities.nl/?fbclid=IwAR2hYe6sRIlPvcOxj5Gp0e4JQ1BK0Fl5gIJmdsHr2CqTStiiX3QshUmgZV4