Jilco Venema wint biljarttoernooi De Passage

Wolvega – De Passage in Wolvega kijkt terug op een geslaagd 3-banden biljart toernooi. Er streden zaterdag en zondag 52 deelnemers om het kampioenschap van De Passage. Er kwamen enthousiastelingen uit heel Friesland en zelfs daar buiten naar Wolvega om mee te doen met het toernooi.

Er werd gestreden in verschillende poules, zodat er voor de finaledag (zondag) 32 spelers overbleven. Van de lokale spelers waren Bennie Brandsma, Tim Meina en Piet Brandsma nog in de strijd om de titel. Meina strandde bij de laatste 16 en was daar mee de beste lokale speler. Bijzonder waren de prestaties van onder anderen Jan Viskil met een serie van 9 caramboles. Arend Bonnema en Wilfried Godschalk maakten een serie van 8 caramboles.

Jilco Venema uit Zwaagwesteinde werd de uiteindelijke winnaar, gevolgd door Joop de Jong uit Gorredijk, Marcel Boomstra uit Leeuwarden en als vierde eindigde Bart Molenaar uit Ameland.

Menno de Koe en Haaye de Jong, de eigenaren van De Passage feliciteerden de winnaars. De organisatie van het toernooi was in handen van Alex Binnema.