Verkeersschool biedt meer mogelijkheden op nieuwe locatie

Wolvega - Verkeersschool Koopstra biedt sinds kort theorie- en praktijklessen aan op een nieuwe locatie. Er is daardoor meer mogelijk.

Deelnemers kunnen onder meer lessen in een Fendt 516 met daarachter een Jako Kipper voor het behalen van het trekker rijbewijs (T). Tijdens de praktijklessen leert de deelnemer alle vaardigheden die nodig zijn om deel te kunnen nemen aan het verkeer op de openbare weg. De praktijklessen evenals de examens vinden in- en rond Wolvega plaats.

Vanaf 1 juli 2015 dienen alle bestuurders van landbouw- of bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) verplicht in het bezit te zijn van een T-rijbewijs. Deze staat ook wel bekend als het trekker rijbewijs. Het T-rijbewijs is te halen vanaf 16-jarige leeftijd. Voor de praktijklessen dient een theorie- en praktijkexamen gehaald te worden.

Sinds medio 2018 biedt Verkeersschool Koopstra de praktijklessen en het praktijkexamen aan vanaf hun nieuwe locatie aan de Zeeweegbree 16 te Wolvega. De nieuwe locatie is ruimer opgezet dan de oude. Dit was noodzakelijk voor het verkrijgen van goedkeuring als examenlocatie voor het praktijkexamen van zowel het vrachtwagen- en trekker rijbewijs. Op het terrein achter de rijschool is ruimte voor het aan- en afkoppelen van zowel de vrachtwagen als de trekker en is er een spiegel afstelplaats voor de vrachtwagen gerealiseerd. Verder wordt het terrein gebruikt voor de toets besloten terrein: een onderdeel van de basisopleiding van het vrachtwagenrijbewijs.

Het kantoorpand op de nieuwe locatie beschikt over twee ruime theorielokalen, een examenruimte en een kantine.

Naast de vrachtwagen- (C en CE) en het trekker (T) rijbewijs, kunnen geïnteresseerden bij Verkeersschool Koopstra terecht voor het autorijbewijs (B en BE), motor- en brommerrijbewijs. Ook biedt de Verkeersschool diverse theorielessen en verschillende opleidingen voor beroepschauffeurs.

Voor meer informatie, zie: www.verkeersschoolkoopstra.nl.