Peter Oostenrijk opent Woninginrichting in Wolvega

Wolvega/Dedemsvaart – Peter Oostenrijk opent zaterdag 19 januari om 9.30 uur zijn gloednieuwe zaak aan de Sleeswijklaan 1D in Wolvega. Het gespecialiseerde bedrijf heet Peter Oostenrijk Raamdeco - Gordijnen - PVC Vloeren.

Oostenrijk is inmiddels 8,5 jaar eigenaar van De Woonstoffeerderij in Dedemsvaart, maar komt oorspronkelijk uit Wolvega en is daar nog steeds woonachtig. ‘Omdat mijn klantenbestand in de regio Wolvega steeds meer toeneemt, zet ik deze stap.’

Showroom

Oostenrijk gaat verder: ‘Het is in eerste instantie een showroom, waarin wij onze mogelijkheden tonen.’ Zijn specialisatie betreft diverse soorten raamdecoraties zoals de op dit moment populaire houten jaloezieën, plissés en duettes, maar ook rolgordijnen, vouwgordijnen en de wellicht wat minder bekende vlinderjaloezieën. Ook voor gordijnen en inbetweens kan iedereen bij Oostenrijk terecht. ‘Wij nemen de klant het werk uit handen door langs te komen om alles gratis in te meten en vrijblijvend een offerte uit te brengen. Dat doen wij eveneens met een groot assortiment aan pvc vloeren.’ Hij voegt toe: ‘We leveren uiteraard ook tapijt en laminaat. Ik kan iedereen voorzien van een volledige inrichting voor een scherpe prijs. Ik werk al jaren met een vaste groep van vijf stoffeerders, stuk voor stuk vakmannen’, laat Oostenrijk weten.

Kleine winkel in Oldetrijne

Zijn ouders bezaten in de jaren tachtig en negentig een soortgelijke winkel aan de Hoofdstraat West in het dorp onder de naam Oostenrijk Woninginrichting. ‘Het begon als kleine winkel in Oldetrijne’, zegt Oostenrijk. ‘In 1991 maakten zij de overstap naar een zaak van 3000 vierkante meter in Wolvega. Het was bekend in de wijde omgeving. Ik groeide ermee op. Zelf heb ik van jongs af aan in de zaak meegeholpen en had de winkel graag over willen nemen.’ Echter, de ouders van Oostenrijk hielden op met de zaak.

Samenwerken

Via een omweg kwam de zaak in Dedemsvaart op zijn pad in de crisistijd. ‘De droom om een eigen zaak te starten bleef’, vertelt hij. Hij vernieuwde de zaak en zette het weer op de kaart. ‘De showroom in Wolvega draagt een andere naam, omdat de naam Oostenrijk nog steeds bekend is in de omgeving.’ Peter Oostenrijk Raamdeco - Gordijnen - PVC Vloeren werkt nauw samen met de zaak in Dedemsvaart. ‘We kunnen putten uit de collecties van beide zaken.’

Afspraak

De showroom is in eerste instantie alleen geopend op zaterdagen van 9.30 tot 12.30 uur en in de middag van 13.30 tot 17.00 uur. ‘Op andere dagen werken we op afspraak’, laat de ondernemer weten. ‘Tegenwoordig is flexibiliteit geboden. Daar werken we graag aan mee door ook ’s avonds op afspraak geopend te zijn.’

Actie

Omdat Oostenrijk erg blij is met deze stap, biedt hij de klant een fikse openingskorting. ‘Heel januari en februari geldt op alle raamdecoratie en geselecteerde pvc vloeren een korting van 25 procent.’ Het nieuwe bedrijf biedt inrichting voor bijna elke portemonnee. De website voor de zaak in Wolvega - peteroostenrijk.nl - is ten tijde van openen nog offline, wel kunnen mensen het bedrijf al volgen via social media.

Peter Oostenrijk Raamdeco-, Gordijnen-, PVC Vloeren is te vinden aan de Sleeswijklaan 1D, in de voormalige brandweerkazerne in Wolvega, pal naast het parkeerterrein van de Jumbo.