Glasvezel Buitenaf: 'We sluiten alle kernen aan behalve Wolvega'

Wolvega - Het bedrijf Glasvezel Buitenaf heeft nog eens extra benadrukt dat dit bedrijf glasvezel aan wil leggen in het totale buitengebied en de kernen van Weststellingwerf. Concurrent Kabelnoord beperkt zich tot de buitenadressen.

In de strijd om de gunst van de klant is het voor velen een kwestie van kijken naar de verschillen. Volgens de website van de gemeente (https://www.weststellingwerf.nl/inwoners/glasvezel_42209/) heeft Kabelnoord vandaag beloofd 100% van de buitenadressen te zullen aansluiten, twee dagen nadat Glasvezel Buitenaf in Noordwolde die belofte ook al deed. En dit bedrijf gaat nog een flinke stap verder dan het plan van Kabelnoord.

Aanbod aan bewoners kernen

Zodra op 4 maart duidelijk is dat de grens van 50% aanmeldingen in het buitengebied is gehaald is, gaat direct daarna een aanbod de deur uit naar de mensen die nu al in de kernen van Weststellingwerf op een kabelaansluiting zitten, de zogenaamde grijze adressen. Glasvezel Buitenaf wil de aanleg daar zelfs dan direct combineren met de aanleg in het buitengebied. Dat geldt bijvoorbeeld dus voor heel Noordwolde. Alleen voor Wolvega geldt dat niet. Daar is KPN in een dusdanig vergevorderd stadium om daar glasvezel aan te leggen, dat Glasvezel Buitenaf zich daar niet meer inmengt.

Glasvezel Buitenaf bevestigt het antwoord van het college dat er in november een gesprek is geweest. Maar volgens het bedrijf is toen niet gezegd dat Kabelnoord 'de aangewezen partner' voor de gemeente zou zijn, dat bleek pas half december uit een mail van de wethouder. Op de website van de gemeente staan nu termen als 'afspraken' en 'bestuurlijk verbonden'. Bovendien was de planning van Kabelnoord in november dusdanig, dat het er volgens Glasvezel Buitenaf toen ook niet op leek dat Weststellingwerf snel aan de beurt zou zijn. Na contact tussen de gemeente en Kabelnoord heeft dit bedrijf het proces versneld en een deadline op 18 februari gesteld, dus bewust voor die van Glasvezel Buitenaf.