OSW wil eenzaamheid verminderen

Wolvega – De Onafhankelijke Seniorenvereniging Wolvega (OSW) hield woensdagmiddag in Zalencentrum Klijnstra in Wolvega een nieuwjaarsbijeenkomst voor haar leden.

Voorzitter Sjoukje Held hield een nieuwjaarstoespraak. “OSW is laagdrempelig en dat proberen we vooral ook zo te houden, zodat een ieder aan allerlei activiteiten mee kan doen. Op die manier proberen wij eenzaamheid te verminderen.'

Eind vorig jaar is contact geweest met het gebiedsteam van de gemeente en vastgesteld dat er voor OSW één aanspreekpunt bij de gemeente is. Binnenkort is er een bedrijfsexcursie naar Motip Dupli in Wolvega, waarvoor zich veel leden hebben aangemeld. Eind dit jaar of begin 2020 hoopt OSW bestuur het 1000e lid te kunnen begroeten.

Mini-expositie werken Schilderclub

Tijdens de bijeenkomst konden de OSW leden de werken van de schilderclub, onderdeel van OSW, bekijken. De leden schilderen onder leiding van Wiebe Nanninga in het Parochiehuis in Wolvega.

Optreden Henk Hooijer

Henk Hooijer uit Zwartsluis trad op met zelf geschreven verhalen, columns, gedichten en liedjes met als thema ‘Babbelegoegies’. Voorheen trad hij op met zijn vrouw Janny, maar zijn stopte in 2015.