Zo hoog was de schade rond de jaarwisseling

Wolvega - De jaarwisseling in Weststellingwerf is relatief rustig verlopen. Er waren geen ernstige persoonlijke ongelukken. Wel is er schade in de openbare ruimte.

De totale schade (aanschaf en vervanging) wordt geschat op een bedrag tussen de 5.000 en 6.000 euro, wat ongeveer gelijk is aan het schadebedrag van voorgaande jaren.

Afvalbakken en portaalborden

Het aantal schadegevallen is beperkt, maar er is verhoudingsgewijs duur straatmeubilair beschadigd/vernield, waaronder een aantal afvalbakken en portaalborden die bij de entree van dorpen staan. De kosten voor reparatie of vervanging van deze borden zijn aanmerkelijk hoger dan bijvoorbeeld verkeersborden.

Kleine brandjes

De politie deelde een aantal boetes uit voor het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden. De brandweer is uitgerukt voor het blussen van enkele kleine brandjes.

Vuurwerkafval opruimen

Inwoners volgden de tip van de gemeente op om oude tegels onder de vuurkorf te plaatsen om het wegdek te beschermen. Veel inwoners pakten de bezem om het vuurwerkafval weer op te ruimen. Op enkele plaatsen gebeurde dit niet en moesten medewerkers van de buitendienst van de gemeente aan de slag