Satu Ketellapper is wereldkampioen linedance

Wolvega - Satu Ketellapper is in Nashville met haar Amerikaanse danspartner Mike Wagner wereldkampioen linedance geworden. Na een voorronde gingen zes danskoppels door naar de finale. In de eindstrijd werden Ketellapper en Wagner beloond met de eerste prijs

Begin december vertrok de 26-jarige Ketellapper naar Amerika op mee te doen aan het UCWDC WK. Donderdagmorgen landt ze weer op Nederlandse bodem.

De Wolvegase danste jarenlang solo, onder meer in de superstardivisie, het hoogst haalbare in het solodansen. In deze categorie pakte ze de wereldtitel.

In het voorjaar van 2017 vond Ketellapper het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die werd gevonden in het koppeldansen. Ze begon te trainen met Mike Wagner. het koppel begon in divisie 1, het op één na hoogste niveau. Door een aantal wedstrijden te winnen, kwalificeerden ze zich voor de Masters, de hoogste categorie.

Derde plek op eerste WK

Op het WK van vorig jaar behaalden Ketellapper en Wagner bij hun eerste deelname een derde plaats. Ketellapper reisde daarna vele malen naar Amerika om te trainen en met veel succes diverse wedstrijden te dansen. Het doel was de wereldtitel in de wacht te slepen, wat nu dus gelukt is.

Ketellapper danst sinds haar zevende jaar. Wereldwijd traint ze talentvolle dansers. Ze maakt choreografieen, muziekmixen, kleding en toebehoren in opdracht.

http://<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https://www.facebook.com/alexiamercedes.rios/videos/2400151546666256/&show_text=0&width=267" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>