In het atelier van: ‘Mijn beelden en concepten zijn mijn leven’

Nijeholtwolde - Beeldend kunstenaar Sigrid Hamelink (1963) heeft haar atelier aan de oude Heerenveenseweg bij Nijeholtwolde in het het ‘Batavushuisje’. Hamelink laat zich inspireren door omgeving, landschap en ruimten. ‘Met ruimtes kun je spelen door de invloed van het licht. Hierdoor veranderen ze en zijn nooit hetzelfde.’

Figuren en maatverhoudingen hebben een rol in haar werkopvatting. Het materiaal dat ze gebruikt is voornamelijk hout en klei. Harmelink ontwerpt beelden niet via schetsen of maquettes. Die onstaan terwijl ze eraan werkt. ‘Mijn beelden en concepten zijn mijn leven, zij zijn altijd in mijn hoofd.’ Licht, tijd en ruimte zijn vaak terugkerende thema’s in het werk. Haar kunst is voor iedereen. De doelgroep blijkt groot en divers.

Aaneenschakeling van exposities en projecten

De kunstenaar heeft niet stilgezeten in haar werkzame leven. Haar CV bestaat uit een aaneenschakeling van exposities en projecten. Ook heeft ze een aantal publicaties op haar naam staan en deed ze veel opdrachten voor onderwijsinstellingen. Voorbeelden van haar werk zijn het Buitenproject ‘Mythe van de natuur’ voor het Drents Friese Wold (een takkenspiraal gezamenlijk gemaakt met kinderen) en een in het Art Hotel in Oosterwolde ingerichte porseleinkamer.

Under de Toer

Onder haar artistieke leiding is het mienskip project ‘Under de Toer ‘ gerealiseerd. Dat was vorig jaar de theatrale tocht De tael van et hatte’. In haar werk gaat de beeldend kunstenaar zich meer op projecten richten. Ze wil concepten bedenken. De nieuwe uitdaging is een grote installatie te ontwerpen en daar een rondreizend project van te maken.

Tot 6 januari is de expositie ‘Oud en nieuw’ in het ruime en lichte atelier te zien.

http://www.sigridhamelink.nl